fallback

Отпускат близо 600 хил. лв. безвъзмездна помощ за проект по „Рибарство“

Проектът за суперинтензивно отглеждане на риба е на обща стойност 987 262 лв.

14:24 | 26.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) е подписала договор за финансиране на проекта „Изграждане и оборудване на ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки (садки) на яз. ”Александър Стамболийски”, съобщиха от агенцията.

Проектът за суперинтензивно отглеждане на риба е на фирма “Спакал” ЕООД. Договорът е на стойност 987 262 лв., а размерът на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 592 357 лв.

Договорът е подписан по мярката „Производствени инвестиции в аквакултурата” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”.

С инвестицията ще бъде финансирано изграждането на ферма за аквакултури в плаващи мрежени клетки за производството на шаран и сом за консумация. Садковата инсталация на „Спакал” ще бъде разположена в акваторията на яз. ”Ал.Стамболийски”, в местността “Хисаря”.

Съоръженията ще бъдат разположени на производствена площ от 2,4 дка. Предвидено е проектът да бъде изпълнен през април 2011 г., като при реализацията му ще бъдат осигурени 10 нови работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:52 | 05.09.22 г.
fallback