fallback

Одобриха проекти за над 40 млн. лв. за развитие на селските райони

Одобрените инвестиции са за създаване и развитие на микропредприятия, за разнообразяване към неземеделски дейности и други

11:54 | 12.10.10 г.

Общо 24 нови проекта по три мерки по Програмата за развитие на селските райони одобри ДФ „Земеделие”, съобщиха от разплащателната агенция.

Одобрените инвестиции са за създаване и развитие на микропредприятия, за разнообразяване към неземеделски дейности и добавяне на стойност към земеделски и горски продукти.

По първите две мерки, които се смятат за най-атрактивни, одобрените проекти са 12, а размерът на общите инвестиции е 5,9 млн. лв. При коректно изпълнение на инвестиционните предложения кандидатите ще усвоят субсидии на стойност 3,6 млн. лв. Така одобрените проекти по двете мерки от началото на годината стават 202 с обща стойност на субсидията за близо 58 млн. лв.

По третата мярка - за добавяне на стойност към земеделски и горски продукти, са одобрени 12 проекта с общ размер на инвестиционните разходи 35 млн. лв. и размер на одобрената субсидия 14,2 млн. лв. Една от одобрените инвестиции е за покупка на апарати за оборудване на лаборатория за анализи и изследвания на зърно към предприятие за производство на брашно.

Миналата седмица от фонд „Земеделие” бяха изплатени проекти за близо 8 млн. лв. по същата програма. Преведените средства включват авансови плащания по проекти за създаване на микропредприятия, за залесяване, както и по публичните мерки. Най-много средства, в размер на близо 5 млн. лв., са изплатени за 20 проекта по мярката „Модернизиране на земеделските стопанства“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
fallback