fallback

Увеличават бенефициентите по мярка от програма „Техническа помощ“

Такива вече ще бъдат общините, на чиято територия са административните центрове на 28-те области в страната

15:17 | 06.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерският съвет определи на днешното си заседание допълнителни конкретни бенефициенти по Оперативна програма „Техническа помощ“, съобщиха от пресслужбата на МС.

Така общините, на чиято територия са административните центрове на 28-те области в страната, вече ще бъдат конкретни бенефициенти по приоритетна ос 3: „Популяризиране на европейската кохезионна политика и нейните цели в България и осигуряване на обща и статистическа информация“, мярка на подкрепа 3: „Функциониране на национална мрежа от областни информационни центрове за кохезионната политика в България“ на програмата.

Тези общини ще си партнират за проекти по програмата с организации, които са приемни структури на офиси от информационната мрежа „Европа директно“, други общини, областни администрации и неправителствени организации с опит в предоставянето на информация за европейските политики.

Разширяването на кръга на конкретните бенефициенти по програмата ще предостави възможност за осъществяването на нови проекти, финансирани по програмата, и ще допринесе както за по-ускореното и успешно изпълнение на дейностите по посочената мярка на подкрепа, така и за повишаване на степента на усвояване на средствата по програмата като цяло, се посочва в съобщението на МС.

Досега бенефициенти по тази мярка на на подкрепа бяха Централното координационно звено за управление на структурните фондове и Централният информационен офис към финансовото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:01 | 12.09.22 г.
fallback