fallback

Стартират обучения на фермери по Програмата за развитие на селските райони

Финансираното с евросредства обучение ще е за качество на млякото, мениджмънт на аграрна фирма и др.

12:22 | 27.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Първите учебни центрове, в които стопани ще могат да се обучават в различни области на земеделието, вече имат подписани договори по Мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

Центровете със сключени договори са общо 12. Одобрените области, в които ще се провеждат обучения за фермерите, са 9 на брой, като между тях са: „Качество на млякото в млекодобивните стопанства“; „Мениджмънт на аграрна фирма“; „Придобиване на професионални умения в областта на лозаро-винарския сектор“; „Управление на земеделско стопанство в конкурентна бизнес среда“ и др.

Предстои до края на септември и останалите проекти за обучения на кандидати по Мярка 111 да бъдат разгледани от ДФ „Земеделие”.

През тази седмица 15 проекта на обща инвестиционна стойност 13,2 млн. лв. получиха одобрение по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от програмата за селските райони, съобщиха още от фонда.

Инвестициите по тези проекти са свързани предимно със закупуване на ново оборудване и изграждане на системи за капково напояване. Стойността на одобрените разходи за тях възлиза на 6,3 млн. лв., а одобрената субсидия е 2,9 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 06.09.22 г.
fallback