fallback

Изплатиха 12 млн. лв. по европроекти в земеделието

Безвъзмездните средства по европейската програма са преведени на кандидатите с успешно изпълнени проекти на 2 август

11:45 | 03.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Плащания на стойност 12,2 млн. лв. за проекти на земеделски и полупазарни стопанства, общини и фирми са извършени по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Калина Илиева.

Безвъзмездните средства по европейската програма са преведени на кандидатите с успешно изпълнени проекти на 2 август, понеделник, се посочва в съобщението на фонда.

По мярката „Модернизиране на земеделските стопанства“ от програмата са изплатени общо 5,4 млн. лв. по 23 инвестиционни проекта.

По мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ са направени авансови плащания по два общински проекта на стойност 3,7 млн. лв., а по мярката „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране" са изплатени 85 хил. лв. по 29 проекта.

Общо 2,9 млн. лв. са изплатените средства за проекти по мерките “Създаване на стопанства на млади фермери”, „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“, „Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния“ и „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
fallback