fallback

Отварят нова мярка по ОП Рибарство за иновации

Мярката е с общ бюджет от 4,173 млн. лв.

17:25 | 26.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Започва приемът на заявления за кандидатстване по мярка „Пилотни проекти” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, съобщиха от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Мярката е с общ бюджет от 4,173 млн. лв. и по нея ще бъдат подпомагани инвестиции, допринасящи за придобиване и разпространяване на технически иновации, включително експериментална употреба на по-селективни риболовни техники. Мярката е насочена към придобиване и разпространяване на нови технически умения в риболова, осъществявани от стопански субект, в партньорство с научна или техническа организация.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер от 80 до 100% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75% се осигуряват от Европейския фонд за рибарство (ЕФР) и 25% - от държавния бюджет на България.

При кандидатстване с проект, който е от колективен интерес, размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100% от одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, а при кандидатстване с проект, който е от индивидуален интерес - 80%.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект не трябва да надвишава левовата равностойност на 300 хил. евро, а минималният не може да бъде по-малък от левовата равностойност на 10 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 02.09.22 г.
fallback