fallback

Нова схема по Регионално развитие подкрепя организиране на културни събития

Бенефициент по програмата е Министерство на културата, безвъзмездната финансова помощ е общо 6,238 млн. лв.

12:39 | 01.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Министерство на регионалното развитие и благоустройството отваря нова схема по Оперативна програма „Регионално развитие“ - ”Подкрепа за организиране на събития с регионален и национален обхват и въздействие”, с общ размер на безвъзмездната финансова помощ от 6,238 млн. лв., съобщиха от ведомството.

Бенефициент по програмата е Министерство на културата. Минималният и максималният размер на безвъзмездната помощ по отделните проектни фишове са съответно 200 хил. лв. и 1 млн. лв.

Дейностите, които ще получат подкрепа, включват:

• Организиране на събития с регионален и национален обхват и въздействие, като фестивали, събития на открито, фолклорни прояви, представяне на местни/регионални традиции, кухня, занаяти и др.;

• Дейности за общeствено осведомяване и подобряване на осведомеността за културните събития в страната с принос към туризма и за оценка на въвеждане на инструменти за мониторинг и оценка на техния икономически и социален ефект и принос към туристическото развитие.

Крайният срок за подаване на средносрочна рамкова инвестиционна програма и проектни фишове по схемата е 30 август 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:48 | 31.08.22 г.
fallback