fallback

Интернет – заплаха за развитието на дигиталното радио и мобилната телевизия

Очаква се мобилният интернет, широко използван вече от по-младите поколения, да придобие популярност и сред по-възрастните

16:28 | 10.10.08 г.
Автор - снимка
Създател

Успешното разрастване на интернет може да представлява заплаха в следващите десет години за развитието на дигиталното радио и на мобилната телевизия (телевизия през мобилен телефон), според изследване на BSConseil, цитирано от АФП.

Очаква се мобилният интернет, широко използван вече от по-младите поколения, да придобие популярност и сред по-възрастните благодарение на понижаването на цените, увеличаване на скоростите и покритие във вътрешността на сградите.

Според проучването на BSConseil, във Франция например близо 80% от домакинствата ще разполагат до 10 години с високоскоростен интернет вкъщи, докато почти всички мобилни телефони от поколението 3G и 3G+ ще дават достъп до високоскоростен интернет.

За сметка на това обаче съществуват пречки пред развитието на дигиталното радио и мобилната телевизия, смятат от BSConseil.

Радиослушателите се тревожат от разходите за закупуване на приемник за дигитално радио, обясняват от BSConseil. Освен това те виждат съвсем малко предимство в дигиталното радио пред сегашните оферти.

Според проучването „в резултат на забавено пускане на пазара проникването на дигиталното радио в следващите пет години ще се концентрира в районите, където има слабо покритие на аналоговото радио“.

По същия начин мобилната телевизия се оценява като медия, която няма да завладее масите и ще се използва предимно от млади хора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 02.09.22 г.
fallback