fallback

Пакистан блокира и достъпа до YouTube заради „богохулно“ съдържание

Това стана само часове, след като бе блокиран достъпът до социалната мрежа Facebook

16:05 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Пакистан блокира достъпа до сайта за споделяне на видеосъдържание YouTube за неопределено време, защото съдържал "богохулни" материали, съобщи Ройтерс.

Това стана само часове, след като телекомуникационният регулатор в страната нареди на доставчиците на интернет услуги да спрат достъпа до социалната мрежа Facebook заради онлайн състезание за рисунка на пророка Мохамед.

Достъпът до YouTube беше блокиран в страната и през 2007 г. за около година.

Говорителят на регулатора Хурам Али Мехран е пояснил, че действията за блокиране на достъпа са предприети, след като властите са установили, че на сайта има публикувано обидно за вярващите мюсюлмани съдържание.

Мехран е подчертал, че преди сайтът да бъде затворен, от регулатора са се опитали да блокират само някои URL-та или линкове, но „богохулното“ съдържание отново се е появявало и затова е бил блокиран изцяло достъпът.

Говорителят е изразил съжалението си, че администраторите на Facebook и YouTube не са премахнали въпросното съдържание въпреки протестите на пакистанските власти. "Поведението им противоречи на международните резолюции и на собствената им политика, прокламирана в мрежата", е посочил Мехран.

Достъп от сряда няма и до други популярни сайтове като Wikipedia и Flickr, но Мехран е обяснил, че това се дължи на технически причини. Все пак той е признал, че регулаторът проверява и други сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:45 | 01.09.22 г.
fallback