fallback

Японски оператор на онлайн мол купува Buy.com за 250 млн. долара

Със сделката Rakuten навлиза на щатския пазар като част от усилията за експанзия в чужбина

15:56 | 20.05.10 г.

Японският оператор на едноименния онлайн мол Rakuten съобщи днес, че ще придобие Buy.com Inc за 250 млн. долара, навлизайки по този начин на щатския пазар, което е част от усилията на компанията за експанзия в чужбина, съобщава Ройтерс.

По-рано тази година Rakuten обяви съвместна инициатива с китайската топ търсачка Baidu за стартирането на виртуален търговски мол, насочен към най-големия пазар на интернет потребители в света и съобщи, че обмисля също възможности да навлезе на европейски и други пазари. Компанията развива дейност също в Тайван и Тайланд.

Базираната в Калифорния Buy.com имаше приходи в размер на 62,5 млн. долара през 2009 г. и клиентска база от около 14 млн. потребители на електронната й търговия, посочват от Rakuten.

Rakuten притежава също компания за инвестиционно посредничество, онлайн банка и професионален японски отбор по бейзбол. За миналата година компанията отчете оперативна печалба от 56,6 млрд. йени (617,6 млн. долара), което ръст от 20% спрямо предходната година, при приходи в размер на 298 млрд. йени.

Преди съобщението акциите на Rakuten приключиха търговията със спад от 0,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:17 | 07.09.22 г.
fallback