fallback

Печалбата на Walt Disney расте благодарение на „Алиса“

Приходите на медийния гигант се увеличават до 8,58 млрд. долара, а печалбата скача до 953 млн. долара

10:50 | 12.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Walt Disney

Американската медийна компания Walt Disney успя да подобри финансовите си резултати повече от очакваното през първото тримесечие, след като филмовите й студиа и телевизионни канали й донесоха повече приходи от тематичните паркове Disneyland, предаде CNN.

Нетната печалба на Walt Disney за тримесечието, приключило на 3 април, е скочила до 953 млн. долара, или 48 цента на акция, в сравнение с 613 млн. долара, или 33 цента на акция, преди година. Пазарните анализатори очакваха печалбата на компанията, която участва в индекса Dow Jones IA от 1991 г., да се повиши по-малко до 881 млн. долара, или 45 цента на акция.

Приходите на медийния гигант се увеличават с 6% на годишна база до 8,58 млрд. долара, което надмина прогнозите на анализатори.

За това допринасят силните приходи от филма „Алиса в страната на чудесата“, както и придобиването на филмовите студия Marvel, които според главния изпълнителен директор на Walt Disney Робърт Айгър са били инвестиция в качествено брандирано съдържание.

Най-голямото подразделение на Walt Disney – телевизионни канали ESPN и ABC, увеличават с 6% своята печалба през разглежданото тримесечие благодарение на по-високите такси от кабелните оператори и в по-малка степен заради увеличаването на приходите от реклама.

Филмът „Алиса в страната на чудесата“ е донесъл на Walt Disney 962 млн. долара приходи от пускането му по кината на 5 март. Така той се превръща във вторият най-касов филм на Walt Disney, след „Карибски пирати“. Ръководството на компанията очаква филмът „Железният човек 2“, който излезе на 7 май, да подобри финансовите й резултати за текущото тримесечие.

Акциите на Walt Disney завършиха вчерашната сесия на Нюйоркската фондова борса с ръст от 1,3% до 35,76 долара, и са поскъпнали с 40,5% за последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:36 | 07.09.22 г.
fallback