fallback

Adobe се отказва от опитите да пусне Flash на основните продукти на Apple

Фокусът на компанията занапред ще бъде разработването на услуги за платформата Android на Google

09:17 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Adobe Systems обяви, че изоставя усилията за постигане на споразумение за пускане на технологията Flash до най-популярните устройства на Apple – смартфона iPod и таблетния компютър iPad.

Това стана ясно от съобщение на сайта на Adobe, в което се казва, че условията за разработване на Flash за iPhone и iPad изглеждат така, сякаш от Apple не искат да пуснат технологията на устройствата си, предава Market Watch.

Отказът от опитите да се пусне Flash на устройствата на Apple показва увеличаващата се пропаст между две от ключовите компании в Силициевата долина.

„Смятам, че затворената система, която Apple се опитва да създаде, е лоша за индустрията, разработчиците и със сигурност за потребителите и не е нещо, което аз бих искал да налагам активно“, се посочва в съобщението, което е дело на ръководителя на продуктовото разработване в компанията.

„Както вече са разбрали всички, които са разработвали софтуер за iPhone, ако искаш да правиш това, то трябва да си готов по всяко време Apple да отхвърли или да ограничи развитието на продукта ти, без за това да има някаква видима причина“, се казва в съобщението.

Технологията Flash има широко разпространение в създаването на уеб сайтове и интегрирането на видео в тях.

„За щастие, iPhone не е единственият продукт“, посочват от Adobe и обясняват, че в момента работят по разработването на Flash технология за продуктите на Google и платформата Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
fallback