fallback

ПРОФОН прие 25 нови членове, започва изплащане на близо 2,5 млн. лв.

Дружеството регистрира рекордно нарастване – само за шест месеца членската маса е нараснала с една трета

17:28 | 21.04.10 г.

25 нови членове прие на извънредното си общо събрание вчера ПРОФОН, съобщиха от сдружението за управление на правата на музикалните продуценти и артисти-изпълнители в България. Дружеството регистрира рекордно нарастване – само за шест месеца членската маса е нараснала с една трета.

Приключи разпределението на събраните възнаграждения за сродни изпълнителски и продуцентски права за 2007 г., като сумата възлиза на близо 2,5 млн. лв. и е рекордна, съобщават още от организацията.

Изплащането стартира на 23 април, като ПРОФОН очаква всички артисти и музикални продуценти, независимо дали са членове на дружеството или не, да заповядат в офиса, за да получат полагаемите им се суми. Следващото разпределение ще приключи до края на 2010 г.

Дружеството е приело също и тарифа за използването на неинтерактивни музикални програми за допълнително озвучаване чрез специализирани плейлисти или музикални компилации на търговски обекти.

Нововъдение е и тарифа за лицензиране на дисководещи, която предвижда при сключване на договор с дружеството до 1 септември 2010 г. диджеите да заплатят по-малко от 1 лев на ден за използването на целия каталог на ПРОФОН.

По време на общото събрание е решено също да се делегират по-широки правомощия на Управителния съвет на дружеството с цел да бъде гъвкав в преговорите с големи групи ползватели – браншови организации от медийния и туристически сектори.

ПРОФОН въвежда и допълнителен стимул за всички медии, които уредят договорните си отношения с дружеството до 1 август 2010 г., в размер на 5% отстъпка. За големите медийни групи цялостният максимален пакет от отстъпки за ползвателите от медийния сектор може да достигне до 1/3 от нивата в момента, посочват от организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 08.09.22 г.
fallback