fallback

Печалбата на Yahoo се утроява през първото тримесечие на годината

Въпреки ръста на онлайн рекламата и партньорството с Microsoft обаче приходите на компанията са под очакванията

09:24 | 21.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет компанията Yahoo обяви утрояване на печалбата си през първото тримесечие на 2010 г. до 310 млн. долара, или 22 цента на акция, от 118 млн. долара, или 8 цента на акция, година по-рано.

Приходите за тримесечието възлизат на 1,13 млрд. долара, което е под пазарните очаквания за 1,17 млрд. долара, предава Market Watch. По отношение на печалбата предварителните прогнози бяха за 9 цента на акция.

От Yahoo обявяват, че от продажбата на услугите си за електронна поща Zimbra и партньорството с Microsoft е генерирана печалба от 7 цента на акция от капитала. Партньорството с Microsoft предвижда споразумение за поделяне на печалбата, като софтуерният гигант поема услугата по търсене в сайтовете на Yahoo.

Резултатите на компанията явно се оказаха разочароващи за инвеститорите, тъй като съвсем за кратко след обявяването им акциите на Yahoo поевтиняха с 4 на сто.

Отчетът показва, че банерната реклама в сайтовете на Yahoo е нараснала с 20 на сто на годишна база. Това е доста над предварителните очаквания за увеличение в рамките на 11-12 на сто. Рекламата при търсене по ключова дума обаче е отчела спад на приходите от 14 на сто.

Вижте резултатите на основния конкурент на Yahoo - Google

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:14 | 06.09.22 г.
fallback