fallback

Amazon заведе дело срещу щатски данъчни, не иска да разкрива лични данни

Приходната администрация на Северна Каролина иска компанията да разкрие имената и адресите на всеки жител на щата, който е купил стока от Amazon от 2003 г. досега

10:32 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за онлайн пазаруване Amazon е завела дело в щатски федерален съд, за да блокира изискването на правителството на щата Северна Каролина компанията да разкрие всички данни за транзакциите си, включително имена и адреси, на клиенти, които са жители на щата, съобщи Ройтерс.

В жалбата си от Amazon посочват, че приходната администрация на Северна Каролина иска компанията да предаде на практика имената и адресите на всеки жител на щата, който е купил стока от Amazon от 2003 г. досега.

Освен това от приходната администрация са поискали от Amazon да предоставят данните за всяка покупка и колко е било платено за нея.

От компанията подчертават, че предаването на такава информация ще наруши защитата на личната данни на клиентите им.

В момента някои щати, в опит да увеличат приходите си, обмислят възможността да обложат с данък интернет магазини, базирани в друг щат, следвайки примера на щата Ню Йорк, който прие такъв закон през 2008 г.

Приходната администрация на Северна Каролина проверява в момента доколко от Amazon се съобразяват с местните данъчни закони. От компанията посочват в жалбата си, че изцяло сътрудничат на одита и че вече са предоставили голям обем информация на данъчните, без да нарушават защитата на личните данни на клиентите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
fallback