fallback

Скоростта на зареждане на сайтовете също ще влияе на индексирането в Google

Уебсайтовете, които се зареждат по-бързо, ще излизат по-напред в резултатите на търсачката

15:59 | 12.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Скоростта, с която се зарежда една уебстраница, вече ще бъде един от факторите, от които ще зависи и нейното класиране в резултатите от търсенето чрез интернет търсачката на Google.

По този начин уеб страниците, които се зареждат по-бързо, ще се появяват и по-напред в подреждането на Google, предаде BBC.

От Google са обявили, че са променили своя алгоритъм за резултатите от търсенето, защото проучвания са показали, че потребителите в интернет предпочитат да посещават сайтове, които се зареждат бързо.

Досега класирането на резултатите от търсачката на Google се базираше на съответствието на текста на дадена уебстраница с пуснатото запитване и на броя на връзките към нея от други страници в интернет, които са ориентир за надеждността на информацията.

От компанията уточняват, че въвеждането на новия критерий ще засегне само 1% от всички търсения в интернет.

Според проучване на Google когато един сайт се зарежда твърде бавно, потребителите често се отказват да го посещават и търсят негови по-бързи алтернативи.

От Google са въвели нови приложения за собствениците на уебсайтове, чрез които те могат да проверят каква е тяхната скорост на зареждане и да разберат как би могла да се подобри.

Най-важният фактор при подреждането на резултатите от търсенето за Google обаче остава сходството на съдържанието на сайта с ключовите думи за търсенето.

Според специалистите на Google чрез увеличаването на своята бързина сайтовете не само имат повече и по-доволни посетители, но и постигат оптимизация на своите оперативни разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:46 | 09.09.22 г.
fallback