fallback

Потребители на iPad се оплакаха от проблеми с wi-fi връзката

Някои от първите собственици на таблета на Apple се оплакват от слаб сигнал

17:58 | 07.04.10 г.

Някои от първите собственици на таблета iPad се оплакаха от проблеми при свързване на устройството с безжични мрежи чрез технологията wi-fi, съобщава BBC.

Получени са стотици оплаквания от слаб сигнал на таблета.

От производителя Apple признаха на страницата си за поддръжка, че „при определени условия iPad може да не свърже автоматично повторно към позната wi-fi мрежа“.

От компанията предлагат решение, като посочват, че въпросът е свързан с рутера, въпреки че някои потребители казват, че други устройства работят нормално на същата wi-fi връзка.

Сред типичните коментари в страницата на Apple са „Приемането на wi-fi изглежда слабо с бавен даунлоуд“ или „слаб сигнал на iPad, същата точка работи отлично с iPhone“.

Други обаче съобщават, че нямат проблеми.

Някои спекулират, че проблемът може да е свързан с позицията на wi-fi антената на устройството, докато според други може да е софтуерен бъг.

От Apple заявиха, че проблемът може би се причинява от двучестотни рутери и предложиха на потребителите да създадат отделно мрежово име за всяка честота.

Това обаче няма да реши проблемите на всички, обяснява Адам Лийч, анализатор в Ovum „Ако ползвате обществен wi-fi, няма как да правите промени на настройките на рутера“, казва той.

Ако проблемът е софтуерен, може да се разреши лесно, но ако се окаже проблем на устройството, може да създаде повече главоболия на Apple.

„Ако проблемът с wi-fi е свързан с хардуера, ще се наложи да бъдат върнати редица устройства, което ще е скъпо за Apple и ще развали преживяването за първите потребители“, допълва той.

Има и други оплаквания от новото устройство, сред които такива за зареждането му и качването на приложения.

iPad беше пуснат в продажба в САЩ на 3 април и през първия ден бяха продадени над 300 хил. устройства.

Модел, който предлага свързаност през wi-fi и през 3G, ще бъде пуснат в продажба в САЩ и Великобритания по-късно този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:53 | 10.09.22 г.
fallback