fallback

Полската NetMedia навлиза на румънския интернет пазар

Полската компания е придобила дял от 70% в собственика на туристическите сайтове TourismGuide.ro и AllSeasons.ro

12:27 | 06.04.10 г.

Полската NetMedia, специализирана в електронна търговия и в частност в предлагането на онлайн туристически услуги, навлезе на румънския интернет пазар с покупката на дял от 70% в C & D Solutions, собственик на туристическите сайтове TourismGuide.ro и AllSeasons.ro, съобщи местното бизнес издание Ziarul Financiar.

Сделката е първото международно придобиване на NetMedia, която има оборот около 30 млн. евро за 2009 г.

Единият от сайтовете – TourismGuide.ro, който представя оферти за настаняване в Румъния и чужбина, е сред най-посещаваните на румънския пазар, като миналия месец е привлякъл 375 хил. уникални посетители, по данни от trafic.ro.

Според данните на trafic.ro и SATI най-посещаваните туристически портали в Румъния през февруари са infoturism.ro (над 368 хил. уникални посетители), tourismguide.ro (над 360 хил.) и iturism.ro (над 262 хил.).

Подробности около финансовите параметри на сделката не се предоставят.

Базираната в Брашов C & D Solutions, регистрирана през 2003 г., отчете нетна печалба от 4137 евро при оборот от 661 440 евро.

„NetMedia расте бързо през последните няколко години. С това придобиване искаме да повторим успеха от Полша. Прехвърлянето на нашия бизнес модел на румънския пазар не би трябвало да е проблем“, казва Майкъл Бий, вицепрезидент на полската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:42 | 06.09.22 г.
fallback