fallback

Мобилното съдържание ще донесе над $130 млрд. приходи през 2015 г.

За растежа на секторa ще помагат подобрената мрежова инфраструктура, развитието на мрежи от следващо поколение, повишаването на проникването на мобилни услуги, понижаването на цените

18:29 | 05.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Световните годишни приходи от продажби на съдържание за мобилен телефон ще достигнат 131,5 млрд. долара до 2015 г., прогнозират от компанията за проучвания Global Industry Analysts, Inc. (GIA). Не се предоставят данни за размера на този пазар в момента.

В изследването се уточнява, че са анализирани възможностите за реализиране на приходи от продажба на игри за телефон, тонове за звънене, мобилно видео, услуги за известяване при различни събития, браузване чрез мобилен апарат, сваляне на уолпейпъри и др.

За растежа на секторa ще помагат подобрената мрежова инфраструктура, развитието на мрежи от следващо поколение, повишаването на проникването на мобилни услуги, понижаването на цените. Значителна роля за развитието на пазара ще имат и смартфоните – мултифункционалните мобилни телефони, които все повече хора по света искат да притежават.

В доклада се подчертава още важността за сектора на социалните мрежи, подтикващи потребителите да използват по-често мобилния си апарат, както и да свалят различни приложения, да правят покупки и да прекарват повече време онлайн.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:45 | 14.08.22 г.
fallback