fallback

Георги Лозанов и София Владимирова са двамата нови членове на СЕМ

Предложенията за назначенията са на ГЕРБ

10:05 | 01.04.10 г.
Автор - снимка
Създател

Георги Лозанов и София Владимирова бяха избрани тази сутрин от Народното събрание за членове на Съвета за електронни медии (СЕМ) поради изтичане на мандата на други двама членове в края на януари 2010.

Предложенията за назначенията са на ГЕРБ.

Лозанов е бил редактор и заместник-главен редактор на вестник „Култура“, за кратко главен редактор на списание „Егоист“, до момента е председател на фондация Медийна демокрация, от 2001 до 2004 вече е бил член на СЕМ.

Владимирова е била репортер във вестник, работила в радио, в момента е шефка на “Дирекция информация и комуникации” във външно министерство.

От страна на ДПС за член на СЕМ беше предложена Мая Вапцарова, но нейната кандидатура събра по-малък брой гласове.

Кандидатурите на Лозанов събра най-голяма подкрепа – 144 гласа „за“ от общо 156 гласували, а 12 се въздържаха. Владимирова получи 113 гласа „за“, 12 „против“ и 35 „въздържали се“.

Представители на ДПС и Коалиция за България коментираха, че кандидатурите на новите членове на СЕМ не са били представени предварително за обсъждане на членовете на парламентарната комисия по култура и медии, както е по правилник, независимо че от януари досега е имало достатъчно време за целта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:59 | 11.09.22 г.
fallback