fallback

Google с нови обвинения към Китай

Компанията смяташе, че липсата на връзка в Китай е по нейна вина, но сега обяви, че причината за това е „неясна“

09:01 | 31.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Google промени мнението си, че пропадането на интернет достъпа до търсачката й от Китай се дължи на собствена грешка и обяви, че причината за липсата на достъп „остава неясна“, предава Market Watch.

Вчера от Google съобщиха, че имат проблем, заради който китайските потребители са останали без достъп до хонконгския портал на компанията. Официалната информация, изразена от говорителката на Google бе, че това се дължи на промяна в програмистки код, която е дала неочаквани проблеми.

По-късно обаче от Google отхвърлиха тази версия, тъй като въпросната промяна била извършена преди седмица и следователно проблемът не можел да се търси в нея. Новата версия на компанията е, че има промяна в защитните системи на Китай, които блокират достъпа до местния пазар.

Това за пореден път показа явното напрежение между компанията и китайските власти седмица, след като Google се изтегли от Китай и пренасочи трафика от страната към хонконгския си адрес.

Изтеглянето от Китай дойде заради отказа на властите в страната да позволят на Google да спре да цензорира съдържанието за местните потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:44 | 13.09.22 г.
fallback