fallback

Наредиха проверки на цените за обаждане от фиксирана към мобилна мрежа

Ще се проверява и дали КРС си е свършила работата

14:13 | 30.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе задължена да образува производство и да реши дали има нарушения на добрите търговски практики при цените за обаждане от фиксирана към мобилна телефонна мрежа. Това стана ясно от решение на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС).

Ще се проследят взаимно предоставяните от телефонните оператори услуги терминиране на повиквания от фиксираната мрежа на БТК в техните телефонни мрежи – сфера, в която неведнъж сме били критикувани от ЕС заради твърде завишените цени, плащани от крайните потребители.

Регулаторът ще трябва да проверява и дали Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е направила необходимото за намаляване на цените за терминиране от фиксирана в мобилна телефонна мрежа.

От ВАС се позовават на правомощието на КЗК да упражнява въздействие върху държавни органи, включително органи на изпълнителната власт и на местното самоуправление, ако със свои действия или бездействия те могат да предотвратят, ограничат или нарушат конкуренцията в страната.

Решението на съда не подлежи на обжалване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:19 | 16.08.22 г.
fallback