fallback

Гледаме в интернет къде „паякът” е отнесъл колата ни

Информацията се получава веднага, като съдържа и карта на търсения район. Услугата е безплатна и не изисква електронен подпис

13:52 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Собствениците на неправилно паркираните автомобили вече ще могат да проверяват в интернет на кой наказателен паркинг са преместени колите им. Това стана ясно при днешното представяне на четири нови услуги, свързани с паркирането и придвижването в София, достъпни от правителствения портал www.egov.bg.

Информацията се получава веднага, като съдържа и карта на търсения район. Услугата е безплатна и не изисква електронен подпис, уточниха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По данни на Центъра за градска мобилност поне 200 автомобила на ден се преместват принудително заради неправилно паркиране в столицата.

От транспортното министерство обясниха още, че за улесняване на придвижването от портала може да бъде направена проверка в реално време за най-краткия маршрут до дадена точка с градския транспорт, както и справка за събития, които оказват влияние на пътната обстановка на територията на София.

Възможността за паркиране в синя зона е четвъртата нова услуга, представена днес. По електронен път може да бъде подадено искане за урегулиране на режима за паркиране.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
fallback