fallback

Приходите на Oracle с ръст, но печалбата пада заради закупуването на Sun

Нетните приходи от продажба на софтуерни лицензи се увеличават с 13% на годишна база до 1,7 млрд. долара

11:55 | 26.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Приходите на втория по големина производител на бизнес софтуер в света Oracle се увеличават със 17% на годишна база през третото фискално тримесечие, благодарение на увеличаването на броя на новите софтуерни лицензи, които са закупени от бизнеса.

Приходите от продажби на софтуерния гигант достигат 6,4 млрд. долара за фискалното тримесечие до 28 февруари, предаде Bloomberg. В същото време печалбата обаче намалява отчасти заради разходите за преструктуриране, свързани с покупката на Sun Microsystems.

Нетната печалба на Oracle за третото фискално тримесечие възлиза на 1,2 млрд. долара, което е с 10% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Ако се изключат еднократните приходи и разходи, печалбата възлиза на 1,9 млрд. долара, или 0,38 цента на акция, което е с 9% повече спрямо миналата година.

Това се оказа в унисон с прогнозите на пазарните анализатори.

Нетните приходи от продажба на софтуерни лицензи, които се смятат за основен ориентир за растежа на целия софтуерен пазар и тенденциите на него, се увеличават с 13% на годишна база до 1,7 млрд. долара.

В края на януари Европейската комисия одобри придобиването на Sun Microsystems от Oracle, след като през август миналата година Oracle получи зелена светлина за сделката от американското министерство на правосъдието. Интегрирането на двете компании засега върви гладко, според ръководството на Oracle, което очаква продуктите на Sun да допринесат значително за увеличаването на приходите през текущото тримесечие.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 21.08.22 г.
fallback