fallback

Google май ще трябва да мисли ново име за телефона си

Оказа се, че в Щатите има компания, предлагаща интернет услуга, наречена "Nexus", почти като телефона "Nexus One"

16:37 | 19.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Google може да бъде принудена да прекръсти представения в началото на годината смартфон Nexus One. Причината е, че щатските власти смятат, че съществува „риск от заблуждаване“ на потребителите заради интернет услуга, която носи същото име, съобщава Wall Street Journal.

Според Американското ведомство за патенти и търговски марки (USPTO) мултифункционалният телефон може да бъде объркан с предлаганата от друга компания услуга, наречена „Nexus”. Компанията, която държи правата за тази марка, е базираната в Орегон Integra Telecom.

Все пак Google може и да продължи да използва наименованието „Nexus One”, поне в САЩ, където продуктът вече се е наложил донякъде с това име.

Компанията планира да оспорва решението на USPTO, която отхвърли искането за запазване на търговска марка, като предвижда да приложи нови елементи към молбата си, пише изданието.

Google пусна Nexus One на американския пазар на 5 януари с цел да се превърне в силен конкурент на Apple и неговия iPhone. По мобилния си проект собственикът на най-използваната интернет търсачка работи с тайванската група HTC. Основният проблем пред настоящите и бъдещи потребители на телефона е липсата на физически магазини и сервизи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:57 | 10.09.22 г.
fallback