fallback

С инвестиция от 5 млн. лв. в София стартира дейност неутрален дейта център

3DC се намира в собствена сграда в "Дружба 1" и е отворен за всички инфраструктурни оператори

10:27 | 10.03.10 г.

Сградата на комплекса. Снимка: 3DC

В София стартира дейност неутрален дейта център “3DC”, съобщиха от центъра. Инвестицията възлиза на 5 млн. лв., като проектът е начинание на трима български eксперти от сектора на информационните технологии (ИТ) и е подкрепен от инвестиционния фонд NEVEQ.

Центърът предоставя услуги за колокация - разполагане на ИТ оборудване. Следвайки концепцията за неутралност, 3DC е отворен за всички инфраструктурни оператори. 10 компании вече са свързали своите мрежи с дейта центъра без заплащане.

Центърът е разположен в собствена сграда с площ 3 хил. кв. м в столичния квартал "Дружба 1". Сградата е построена през 1985 г., като още на етап проектиране и след това изпълнение конструкцията е предвидена да бъде използвана за телекомуникации.

„3 Ди Си“ АД е акционерно дружество, регистрирано в София. Дялове в компанията имат NEVEQ и мениджърския екип на компанията. Изпълнителен директор е Здравко Николов, който има 9-годишен опит в "Сиско Системс" като системен инженер и мениджър Бизнес развитие. Стефан Стефанов, технически директор, е технически директор на "Орбител" в продължение на 10 години. Владислав Янков, търговски директор, в последните 10 години отговаря за корпоративните продажби последователно в "Орбител" и в "Сиско Системс".

NEVEQ е инвестиционен фонд в областта на информационните технологии с присъствие в България, Испания и САЩ. Фондът стартира през 2007 г., като сред инвестициите му у нас са такива в компания за аналитичен софтуер и в компания за семантични технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 12.09.22 г.
fallback