fallback

Супербърз интернет

Cisco представи нов рутер – „сърцето и душата” на онлайн връзката от ново поколение

22:02 | 09.03.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Cisco Systems представи във вторник рутер за връзка с интернет от ново поколение - CRS-3, който е с около три пъти по-висок капацитет от настоящите платформи на компанията.

„Интернет ще стане по-бърз, отколкото някой е предполагал”, коментира в съобщение изпълнителният директор на компанията Джон Чеймбърс.

При пълноценно използване CRS-3 има капацитет от 322 терабита в секунда, което е около три пъти повече спрямо пуснатия през 2004 г. CRS-1, както и над 12 пъти над капацитета на най-доброто конкурентно устройство към момента.

За да се добие представа какво означава това, от Cisco дават за пример, че ако цялото население на Китай (над 1,3 млрд. души) използват CRS-3, те ще могат да проведат видеоразговор по едно и също време.

Като друг пример се посочва, че благодарение на новия рутер за една секунда може да бъде изпратено по интернет цялото печатно съдържание на Библиотеката на Американския конгрес.

„Това са сърцето и душата на новото поколение интернет”, коментират още от Cisco.

Търговската сесия в Щатите акциите на технологичната компания завършиха без промяна в стойноста си при ниво от 26,13 долара за брой, като покачването по позицията се случи при предходните сесии, тъй като представянето на рутера се очакваше от няколко дни.

*Актуализирано към 23:15 с данни за акциите на компанията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
fallback