fallback

Пентагонът разреши социалните мрежи

Предимствата на социалните медии са натежали над опасенията за сигурността, посочват от американското министерство на отбраната

12:35 | 27.02.10 г.

Американското министерство на отбраната обяви, че разрешава достъпа до социални мрежи като Twitter и Facebook и Web 2.0 сайтове, посочвайки, че предимствата на социалните медии са натежали над опасенията за сигурността.

Решението важи само за несекретната мрежа на американската армия.

То обаче може би носи големи промени за въоръжените сили, включително за военната флота, която ограничаваше достъпа до някои социални медии от работните компютри.

От 2007 г. насам Пентагонът има забрана на достъпа до определени сайтове като YouTube от работните места.

„Целта е да осъзнаем, че трябва да се възползваме от възможностите на интернет. Web 2.0 инструментите трябва да станат част от това, което ползваме”, коментира пред Ройтерс представител на министерството.

Социалните медии и интернет стават все по-важни за американската войска. Мрежата се ползва за привличане на военнослужещи, връзки с обществеността и дава възможност на военните да се поддържат контакт със семействата си.

Според американския министър на отбраната Робърт Гейтс социалните мрежи може да помогнат на Пентагона в отношенията му с военнослужещите, много от които са на по малко над 20 години и редовни интернет потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:14 | 08.09.22 г.
fallback