fallback

Компанията за онлайн реклама Reply.com планира IPO за 60 млн. долара

Целта на Reply.com е да се превърне в успешна алтернатива на големите търсачки и рекламни мрежи в интернет

12:56 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за онлайн реклама Reply.com планира да продаде свои акции за около 60 млн. долара чрез първично публично предлагане (IPO) на борсата Nasdaq. Компанията е собственик на рекламна мрежа за интернет маркетинг и реклама, която подпомага фирмите, търсещи реклама на регионално ниво. 

От Reply.com уточняват, че през четвъртото тримесечие на 2009 г. са осигурили на своите рекламодатели над 700 хил. връзки към техните интернет сайтове и 4,9 млн. клика върху банери. Рекламодателите, които са се възползвали от услугите на компанията, надхвърлят 5 хил., предаде Wall Street Journal.

Стратегията на Reply.com е да събере повече информация за интернет потребителите, които кликват върху рекламните банери на компанията, преди да им покаже дадена реклама. По този начин Reply.com се надява да се превърне в успешна алтернатива на големите търсачки и рекламни мрежи.

През 2009 г. уеб рекламната компания е реализирала печалба от 2,5 млн. долара на фона на приходи от 34,3 млн. долара. През 2008 г. нейният финансов резултат е бил отрицателен в размер на 3,2 млн. долара, а реализираните приходи са на стойност от 23,3 млн. долара.

Решението на Reply.com да се листне на борсата не е изненадващо с оглед на оживлението, което се забелязва на пазара на онлайн реклама в началото на тази година. Привлечените средства ще се използват, за да се изплати част от дълга на компанията, както и за капиталови инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:02 | 06.09.22 г.
fallback