fallback

Wal-Mart купува компания за онлайн видео

Сумата по сделката за Vudu не се разкрива, но по неофициална информация става въпрос за 100 млн. долара

08:50 | 23.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата световна верига за търговия на дребно – американската Wal-Mart Stores – обяви, че купува компанията за онлайн видеопроекти Vudu.

Сумата по сделката не се разкрива.

Сред разработките на Vudu е софтуер, използван при телевизори и DVD плеъри, позволяващ на потребителите да наемат или купуват филми или телевизионни предавания чрез интернет връзка.

По този начин компанията, която има споразумения с повечето от големите студия, предлага около 16 хил. филмови заглавия.

Vudu ще стане подразделение на Wal-Mart и ще продължи да разработва интернет приложения и услуги, се казва в съобщение на търговската верига.

Това не е първият опит на Wal-Mart да заеме силни позиции в продажбата на филми онлайн. Компанията предлагаше заглавия за сваляне от интернет в продължение на около година, но в края на 2007 прекрати тази си практика. Към момента групата продава онлайн само музика.

Очаква се сделката за Vudu да бъде завършена през следващите няколко седмици, съобщава Macworld.

За придобиването се говори от няколко седмици и наблюдатели на интернет сектора направиха редица предположения за неговата стойност. Цитираха се суми, близки до 50 млн. долара, но според постинг от понеделник на блогъра на All Things Digital Питър Кафка Wal-Mart ще плати за Vudu двойно повече.

Според източниците на Кафка закупуването ще бъде платено в брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:51 | 05.09.22 г.
fallback