fallback

Масово ползваме едни и същи пароли за различни сайтове

Над 70% от интернет потребителите по света ползват една и съща парола при регистрацията си за повече от един сайт

11:10 | 08.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Използването на една и съща парола за вход в различни сайтове съвсем не е изключение на фона на общото потребителско поведение въпреки многобройните предупреждения от експерти за онлайн сигурност.

Всъщност над 70% от интернет потребителите по света ползват една и съща парола при регистрацията си за повече от един сайт.

До този извод стига проучване на компанията Trusteer, която е обобщила информация от управлявания от нея софтуер за защита на банкови данни, инсталиран на над 4 млн. компютъра през миналата година.

Според изследването 73% от хората ползват паролата, чрез която банкират онлайн, и за други сайтове. 65% използват същото потребителско име, а половината засилват опасността от хакерска атака, ползвайки повторно комбинацията от двете.

От Twitter пък миналата седмица официално предупредиха потребители си да внимават при използването на едни и същи пароли, съобщава PC World. Сайтът призна за фишинг атака, целяща да установи дали паролите и потребителските имена на „туитващите“ са използвани и по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:58 | 28.08.22 г.
fallback