fallback

Vodafone с по-добри очаквания за бизнеса си в Европа

Най-големият по размер на приходите мобилен оператор в света вижда подобряване на ситуацията на Стария континент

12:51 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Vodafone повиши прогнозата си за резултатите през 2010 година и вече очаква подобряване на оперативните си показатели. Повод за това дава програмата за съкращаване на разходите, която помага за затягане на финансовата дисциплина в компанията.

В резултат на това прогнозата е, че ще бъде достигната горната граница на публикуваните по-рано очаквания за оперативната печалба. Това доведе до силен ръст на акциите на компанията от 4,8 на сто в началото на днешната сесия.

От компанията съобщават, че резултатите в ключови европейски пазари се подобряват. Това важи за Италия, Великобритания и Германия, докато в Испания се наблюдава стабилизация след влошаването на резултатите. В Турция пък бил отчетен ръст на приходите от услуги в размер на 12,9 на сто.

Приходите от основните услуги на компанията забавят спада си от 4,5 на сто през първото полугодие на миналата година до 3,2 на сто през второто. Прогнозите на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за по-ограничено забавяне до 4,1 на сто.

През последното тримесечие приходите на компанията нарастват с 10,3 на сто на годишна база до 11,5 млрд. евро. За тримесечието са привлечени още 10,3 млн. клиенти и общата клиентска база на оператора вече е 333 млн. души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:53 | 08.09.22 г.
fallback