fallback

Приходите и печалбата на Cisco се подобряват повече от очакваното

Преминаването на все повече потребители към безжичен интернет е подкрепило резултатите на компанията

09:59 | 04.02.10 г.
Автор - снимка
Създател

Технологичният гигант Cisco Systems отчете подобряване на резултатите си за последното тримесечие. Това е довело до планове за назначаване на между 2 и 3 хил. души през следващите тримесечия, за да се отговори на повишения обем работа.

Данните от отчета показват, че печалбата на компанията с включените в нея еднократни ефекти възлиза на 1,9 млрд. долара, или 32 цента на акция. Година по-рано положителният резултат бе 1,5 млрд. долара, или 26 цента на акция.

Ако бъдат премахнати еднократните ефекти обаче, печалбата на Cisco се увеличава от 32 на 40 цента на акция.

Продажбите на компанията са отбелязали ръст от 8 на сто до 9,8 млрд. долара. Така Cisco постига първо увеличение на приходите на годишна база от октомври 2008 година насам.

Добрите резултати на Cisco се дължат на това, че въпреки кризата потребителите продължават да подобряват мрежовото си оборудване и все по-активно да преминават към безжични мрежи, предава CNBC.

Компанията направи прогноза, че през настоящото тримесечие ръстът на приходите ще бъде между 23 и 26 на сто на годишна база. Това е значително по-висока прогноза от консенсусните виждания на анализаторите, които залагат на 16,5 на сто ръст. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:06 | 02.09.22 г.
fallback