fallback

Поредна вестникарска група в САЩ в процедура по банкрут

MediaNews Group, която притежава 54 ежедневника, стана поредната жертва на кризата при печатните издания

12:07 | 23.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската вестникарска група MediaNews Group, която притежава вестници като The Denver Post и San Jose Mercury News, както и 52 други ежедневника, е подала документи за навлизане в процедура по обявяване на банкрут и защита от кредитори.

Навлизането в процедура по обявяване на банкрут не е изненадващо, тъй като още на 15 януари от компанията заявиха подобни намерения. Според официалното съобщение по време на законовите процедури издаделската дейност няма да бъде засегната. Не се предвиждали и съкращения сред общо 8 700-те служители на компанията.

През последните месеци собствениците на MediaNews Group – Affiliated Media, положиха големи усилия да постигнат споразумение с кредиторите и акционерите, за да бъде избегнат банкрута. Те обаче не са дали резултат и компанията е поела по съдебния път за защита от кредитори.

Очакванията са, че целият процес на преструктуриране ще отнеме около два месеца, след което медийната група ще продължи да функционира спокойно. Плановете са задълженията на компанията да бъдат редуцирани от 930 млн. долара до 179 млн. долара.

В замяна на дълга от 751 млн. долара кредиторите, начело на които е Bank of America, ще придобият дял от 88 на сто от капитала на MediaNews Group. Останалите 12 процента ще бъдат собственост на мениджърите на компанията, която се ръководи от председателя на борда на директорите на Associated Press Дийн Сингълтън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:18 | 08.09.22 г.
fallback