fallback

Софийското летище ще праща SMS-и с информация за полетите

Услугата работи от днес, цената за изпращане на SMS със запитване е 1,20 лв.

10:36 | 22.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Информация за полетите на летището в София ще може да се получава чрез SMS, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Електронната услуга е насочена към всички пътници и граждани, като предоставя възможност чрез изпращане на SMS бързо да се извършват справки и да се получава актуална информация за полетите на летището в София.

Системата вече работи. На единен кратък номер 12211 към всички мобилни оператори може да се изпрати съобщение по два критерия. Единият е с конкретен номер на полет - излитащ или кацащ, като абонатът ще получи актуална информация за статуса на полета - терминал на кацане или излитане, евентуално закъснение.

Вторият вариант дава възможност да се изпрати име на град, от който или за който има полети от/за Летище София. Абонатът ще получи разписанието за полетите по тази дестинация за периода от 0.00 до 24.00 часа за деня, в който е изпратен SMS. Градът може да бъде изписан на български или на английски.

Ако абонатът добави числото "1" или буква "D" преди или след името на града, ще получи информация само за излитащи самолети по тази дестинация.

Ако се добави число "2" или буква "A", ще има информация за пристигащи самолети от зададения град.

Цената на "Полетна информация чрез SMS" e 1,20 лева с ДДС за изпращане на SMS, а получаването на всички отговори (SMS) с информация от летището е безплатно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:11 | 06.09.22 г.
fallback