fallback

iPhone може скоро да търси с Bing вместо с Google

Друг обмислян от Apple вариант е разработването на собствена търсачка

17:30 | 21.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Apple води преговори с Microsoft относно това търсачката му Bing да се превърне в инструмент за търсене по подразбиране на смартфона на компанията iPhone, какъвто статут в момента има Google, съобщава BusinessWeek.

По информация на списанието разговорите са в първоначален етап, като е възможно и да не се увенчаят с успех.  

През миналата година изпълнителният директор на Google Ерик Шмит напусна Управителния съвет на Apple  поради „нарастващ риск от конфликт на интереси“. Рискът се превърна в пълна реалност след скорошното пускане на пазара на собствен телефон на Google, наречен Nexus One, който влиза в пряка конкуренция с iPhone.

Друга започнала надпревара между двете компании е тази в областта на мобилната реклама, след като Apple закупи един от играчите в сектора Quattro Wireless, а Google се сдоби с негов конкурент – AdMob.

Според BusinessWeek, за да не дели приходите си от мобилните търсения, Apple обмисля и вариант за разработването на собствена търсачка, а преговорите с Microsoft може да се окажат „печелене на време“.

Към края на декември Google има 65,7% дял от търсенията в интернет в Щатите спрямо 10,7% за Bing. Данните са на специализираната компания ComScore.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:30 | 10.09.22 г.
fallback