fallback

Трудно начало за телефона на Google

Потенциалните купувачи се оплакват от липсата на физически магазини и сервизи

10:05 | 18.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Мултифункционалният телефон на Google Nexus One, влязъл в конкуренция с iPhone на Apple, изживява труден пазарен старт, като клиентите се оплакват, че единствено чрез интернет могат да получат допълнителна информация или да направят рекламация на продукта.

„Можем да определим подхода им (на Google) като наивен и високомерен“, коментира пред АФП Майкъл Гартънбърг, анализатор от специализираната компания за анализи на сектора Interpret. „Google е на път да научи няколко неща, сред които това, че да продаваш един продукт, е само част от уравнението.“

Интернет компания представи официално Nexus One в началото на януари, като производител на апарата е тайванската HTC. Недостатъкът на телефона според потенциалните му купувачи е, че той в момента може да бъде намерен само онлайн – на сайта на Google. Не съществуват нито физически магазини, нито сервизи за последваща поддръжка.

От Google не разкриват какви са продажбите им до момента, но според пазарни наблюдатели по време на първата си седмица на пазара Nexus One е бил продаден в около 20 хил. екземпляра.

„Ако бяха продали един милион, щяха да се погрижат всички да разберат резултатите (от тази първа седмица)“, коментира Майкъл Гартънбърг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:49 | 06.09.22 г.
fallback