fallback

Американците не искат да плащат за четене на вестници онлайн

Готовност да плащат за достъп до сайтове на печатни издания са изразили само 23% от американците

11:37 | 15.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американците нямат желание да плащат за достъп до електронните версии на вестниците. За това свидетелстват резултатите от онлайн проучване на компанията Harris Interactive. В допитването са участвали около 2000 души.

Проучването сочи, че готовност да плащат за достъп до сайтове на печатни издания са изразили само 23% от запитаните. При това 19% от всички запитани са заявили, че биха плащали месечно до 10 долара, 3% - от 11 до 20 долара и само 1% - над 20 долара месечно за четене на вестници онлайн.

Друга част от проучването показва, че сега като цяло американците малко четат вестници – както печатната, така и електронната им версия. По-малко от половината – 43%, са отговорили, че почти всеки ден преглеждат вестници, а 10% от американците признават, че изобщо не четат вестници. Освен това се е оказало, че вестниците се четат повече от по-възрастната аудитория.

Един от най-активните привърженици за въвеждане на платен достъп до онлайн версиите на вестниците е собственикът на News Corpоration Рупърт Мърдок. В структурата на неговите компании влизат вестниците Wall Street Journal и New York Post.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:09 | 13.09.22 г.
fallback