fallback

Продадоха най-скъпия виртуален имот

Ерик Новак е дал 330 хил. долара за космическа станция в играта Planet Calypso и вярва, че това е разумна инвестиция

15:33 | 06.01.10 г.

Виртуалните имоти поскъпват, пише онлайн изданието Luxist. Наскоро First Planet Company, която създаде онлайн играта Planet Calypso, продаде за 330 хил. долара космическата станция Crystal Palace, част от вселената Ентропия в играта.

Станцията е продадена чрез обществен търг на играча Ерик Новак (известен още като Buzz Erik Lightyear).

В прессъобщение Новак казва, че играта е променила живота му и дори му е помогнала да срещне любовта си. Той изразява увереност, че решението е умен ход и че ще възвърне парите си, като отбелязва, че „Planet Calypso е едно от малкото надеждни инвестиции в тази икономика“.

Станцията Crystal Palace е популярна ловна дестинация в орбита около планетата Калипсо. Играчите стигат до станцията, като наемат виртуален пилот и могат да ловуват в четирите биодома в станцията. Тя вече ще се управлява от Новак и той има правото да иска такса от играчите за услугите на станцията.

Предишният рекорд за най-скъп виртуален имот е постигнат в същата игра, когато през 2005 г. играчът Йон Джейкъбс купи виртуален курорт, днес известен като Club Neverdie, за 100 хил. долара. Днет той печели, като управлява виртуален нощен клуб и продава ловни права и имоти в курорта.

Във вселената Ентропия играчите ползват валута, наречена PED. Тя може да се обменя в щатски долара, като има фиксиран курс от 1:10. Всичко, което може да се купи и продаде във вселената, има стойност. Цените варират в зависимост от търсенето от играчите. Играта е безплатна, но ако играчите искат да участват по-активно и да взаимодействат, ще се нуждаят от основни ресурси за виртуалния си живот, които струват пари.

По информация на Swedish Wire компанията майка наскоро е получила разрешително от шведския регулаторен орган във финансовия сектор да открие реална банка, сливайки виртуалната вселена с физическия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:46 | 10.09.22 г.
fallback