fallback

Боно призовава за борба с интернет пиратите

Според певеца най-потърпевши са прохождащите изпълнители, които не могат да заместят приходите от музиката си с концертни изяви и продажба на тениски

10:13 | 04.01.10 г.
Автор - снимка
Създател

Певецът на ирландската рок група U2 Боно призова да се засили борбата срещу незаконното сваляне от интернет на филми и музика, подчертавайки, че тази практика вреди на артистите, предаде АФП.

„Единственото нещо, което предпазва телевизионната и киноиндустрията от съдбата, която сполетя музиката и вестниците, е размерът на файловете“, пише музикантът в свое обръщение, публикувано от New York Times.

Той допълва, че след време дори това няма да е проблем за интернет пиратите, защото, както се развива скоростта на връзката с глобалната мрежа, скоро ще може да се сваля цял сезон от даден сериал само за 24 секунди.

По думите на Боно най-потърпевши от това положение са прохождащите изпълнители, които не могат да заместят приходите от музиката си с концертни изяви и продажба на тениски.

Според вокалистът на U2 усилията на САЩ за борба с детската порнография в интернет и тези на Пекин за залавяне на киберпрестъпниците показват, че е „напълно възможно да се проследява“ съдържанието в мрежата.

Може би киномагнатите ще успеят там, където се провалиха музикантите и ще „мобилизират САЩ за защита на най-креативната индустрия в света“, допълва Боно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:01 | 07.09.22 г.
fallback