fallback

Акциите на Apple постигнаха исторически рекорд заради продукт-фантом

Очакването на продукт, какъвто според компанията не съществува, оказа силна подкрепа на цената на акциите

19:01 | 24.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на американската технологична компания Apple постигнаха исторически рекорд на борсата в САЩ, поскъпвайки с над 3 на сто до 208,83 долара за брой. Предишният рекорд беше при цена 208,71 долара за акция.

Причина за силния интерес към акциите на Apple станаха очакванията на пазара за пускането на ултра тънък компютър. От самата компания обаче упорито отричат да са създали подобен продукт.

Вчера Financial Times съобщи в своя блог, че Apple подготвя сцена в своето седалище, намиращо се в Сан Франциско. Причина за това било планираното за 26 януари „представяне на изключително важен продукт”.

В материала, който е съставен на база сведения на запознати с плановете на Apple не са категорични, че ще бъде представян компютър. От компанията пък категорично отказват всякаква информация по въпроса.

Според слуховете компютърът трябва да бъде с чувствителен на допир екран и да съчетава технологиите, заложени в два от най-популярните продукта на компанията – iPod и iPhone. Очакваната за този компютър цена е в рамките на 500-1000 долара.

Според анализаторите на Oppenheimer подобен продукт би могъл да донесе печалба от по 25-38 цента на акция от капитала на Apple. Това би трябвало да доведе до скок на цената им с около 20 на сто до 242,50 долара, предава Ройтерс.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 09.09.22 г.
fallback