fallback

Samsung уреди патентен спор с Kodak

Южнокорейската компания трябва да изплати обезщетение на Kodak за нарушени патенти до края на тази година

19:34 | 23.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания за производство на фотографско оборудване и материали Eastman Kodak е постигнала споразумение с южнокорейския производител на електроника Samsung Electronics за разрешаването на спора за патента върху определена технология, използвана при цифровите фотоапарати.

Ръководството на Samsung се е съгласило да заплати обезщетение на Kodak заради нарушените авторски права на компанията. Размерът на сумата обаче не става ясен, предаде AP. Преди пет дни Международната търговска комисия (ITC) постанови, че базираната в Сеул компания е нарушила два от патентите на Kodak.

През ноември 2008 година Kodak заведе съдебно дело срещу южнокорейската компания заради технологията, която Samsung използва при вградените в своите мобилни телефони цифрови камери. Така Samsung е нарушила няколко патента, които щатската компания е получила между 1993 и 2001 година.

Samsung трябва да изплати дължимото обезщетение до края на тази година. Двете компании са се договорили да сключат и споразумение за обмен на технологии. Samsung е най-големият производител на памети и LCD монитори в света, като компанията утрои своята печалба през третото тримесечие.

Бившият главен изпълнителен директор на Samsung Electronics Юн Джон-Йонг зае второто място в класацията на списание Harvard Business Review за най-ефективен топ мениджър на годината, като преди него се класира шефът на Apple Стив Джобс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:36 | 23.12.09 г.
fallback