fallback

Третата по големина радио група в САЩ фалира

Citadel Broadcasting се е договорила да погаси 1,4 млрд. долара от своите задължения на обща стойност 2,5 млрд. долара

15:39 | 21.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Третата по големина радио група в САЩ – Citadel Broadcasting, е подала молба за защита от фалит през изминалия уикенд, след като задълженията на медийната компания нараснаха до 2,5 млрд. долара, обезпечени с активи за едва 1,4 млрд. долара, предаде CNN.

Citadel Broadcasting е собственик на 243 радиостанции в 25 щата, в това число и в градове като Ню Йорк и Чикаго. Ръководството на групата се е споразумяло с над 60% от обезпечените кредитори да погаси част от своите задължения за 1,4 млрд. долара.

Компанията ще се опита да се преструктурира и да излезе от процедурата за защита от фалит колкото се може по-скоро. За тази цел кредиторите са дали своето съгласие Citadel Broadcasting да се финансира междувременно с паричната наличност от 36 млн. долара.

Трите най-големи необезпечени кредитори на Citadel Broadcasting са инвестиционната банка JPMorgan Chase, инвестиционната компания Wilmington Trust Corp. и медийната компания Walt Disney.

Загубата на Citadel Broadcasting за третото тримесечие възлезе на 21 млн. долара, а приходите за същия период намаляха с 14% на годишна база. През март компанията бе свалена от борсата в Ню Йорк, а ръководството очаква приходите да продължат да намаляват до края на годината.

Радио групата дебютира на Нюйоркската фондова борса през август 2003 г., като цената на нейните акции стигна своя връх от 22,70 долара през декември 2003 г. Преди делистването цената на акциите на Citadel Broadcasting беше паднала до 1 цент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:10 | 08.09.22 г.
fallback