fallback

С близо 60% скочи печалбата на Research In Motion за тримесечието

Компанията е преминала прага от 75 млн. продадени апарата BlackBerry

10:25 | 18.12.09 г.
Автор - снимка
Създател

Канадската група Research In Motion (RIM), производител на мултифункционалния телефон BlackBerry, обяви по-добри резултати за третото тримесечие от очакванията на пазара и предвиди излизане на компанията от кризата благодарения на силните продажби на най-популярния й продукт.

Нетната печалба на компанията, която е преминала прага от 75 млн. продадени апарата BlackBerry, скача с 58,8% за тримесечието на годишна база, достигайки 628,3 млн. долара.

Печалбата на акция възлиза на 1,10 долара, докато очакванията на анализаторите бяха средно за 1,04 долара, предава АФП. В резултат на това след края на редовната борсова сесия в четвъртък акциите на компанията се повишиха по време на електронната търговия с 9% след обявяване на резултатите.

Приходите от продажби на RIM се увеличават за наблюдавания период с 41% до 3,9 млрд. долара. Средният прогнозиран от експертите растеж беше 36%.

Близкото бъдеще също изглежда благоприятно за компанията, която очаква ръст на продажбите за настоящото тримесечие до 4,2-4,4 млрд. долара спрямо 3,4 млрд. долара за същия период преди година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:28 | 25.08.22 г.
fallback