fallback

Финансовият директор на Microsoft напуска, ще си търси по-добра работа

Крис Лидел ще бъде заместен от Питър Клайн, който към момента е главен финансов директор на бизнес подразделението на компанията

10:03 | 25.11.09 г.

Главният финансов директор на Microsoft Corp Крис Лидел ще напусне компанията в края на годината, като даде знак, че си търси работа на по-висока позиция в друга компания, съобщи Ройтерс.

51-годишният Лидел е главен финансов директор на най-голямата софтуерна компания в света от май 2005 г., след като се премести от производителя на хартия и опаковки International Paper Co, където заемаше същата позиция.

Новозеландецът, който има магистърска степен по философия и се занимава с триатлон в свободното си време, сега „разглежда възможности, които ще разширят кариерата му отвъд позицията на главен финансов директор“ според Microsoft.

Преди да пристигне в САЩ, Лидел е бил главен изпълнителен директор на новозеландската компания за продукти от дървесина Carter Holt Harvey Ltd, а освен това е работил и като инвестиционен банкер.

Той ще бъде заместен на поста си в Microsoft от Питър Клайн, който към момента е главен финансов директор на бизнес подразделението на компанията, което разработва пакета приложения Office.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:36 | 12.09.22 г.
fallback