fallback

Playboy аутсорсва издателския си бизнес

Компанията запазва единствено редакционния контрол върху списанията си, останалите дейности се прехвърлят на друга компания

15:30 | 24.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Издателите на мъжкото списание Playboy – Playboy Enterprises, обяви, че ще прехвърли почти всички бизнес операции по издаването на списанието на American Media.

Целта на ауторсинга е да се съкратят загубите от издателска дейност. След планираните операции компанията ще запази единствено редакционния контрол върху Playboy, предава Wall Street Journal.

Срокът на споразумението е пет години, като се очаква чрез него списанието отново да се върне на печалба през 2011 година. Сделката между двете компании е била постигната миналата седмица. Плановете са за аутсорсинга да се заплаща чрез приходите от реклами в изданието.

Към момента в Playboy Enterprises има около 30 души, заети с дейностите, които ще бъдат прехвърлени към American Media. Очаква се повечето от тях да бъдат съкратени.

По-рано този месец Playboy Enterprises обяви загуба от 1,1 млн. долара за третото тримесечие на годината. Като основна причина за това бяха посочени понижените приходи от печатни издания, телевизии и лицензионни такси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:20 | 30.08.22 г.
fallback