fallback

Google продължава да разширява пазарния си дял при търсачките

Търсачката на Microsoft Bing също печели позиции, големият губещ е Yahoo

12:34 | 17.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет гигантът Google продължава да увеличава пазарния си дял при търсачките през октомври, докато номер 2 в класацията – Yahoo, губи позиции „с ужасяващ темп“. Търсачката на Microsoft - Bing, която е номер 3, също увеличава дела си, показват данните на компанията за измерване на интернет пазара ComScore.

Пазарният дял на търсачката на Google се е увеличил до 65,4 на сто през октомври, след като месец по-рано е бил 64,9 на сто. При Microsoft се наблюдава ръст от 9,4 на 9,9 на сто, докато позициите на Yahoo падат от 18,8 на 18 на сто, показват данните, цитирани от DailyFinance.

През октомври от ComScore отчитат пети пореден месец на увеличение на дела на Bing. През юли Microsoft подписа споразумение с Yahoo за съвместна работа срещу Google, като се очаква заради него Bing да печели пазарен дял, а двете компании ще си поделят рекламните приходи.

Измереният дял на Google пък е най-високият, постигнат досега от компанията. Той показва, че търсачката на компанията се увеличава дори в момент, когато гигантът се опитва по-активно да навлезе в други области, като мобилните телефони и дигиталните книги.

На месечна база най-силен ръст постига Microsoft. При Yahoo ситуацията е най-негативна, като според пазарния анализатор Бен Шахтър „данните са ужасни, като компанията губи пазарен дял с ужасяващ темп“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:50 | 05.09.22 г.
fallback