fallback

В САЩ откриха интернет аукцион за милионери

Чрез BillionaireXchange анонимно може да се продават яхти, самолети, скъпоценности, колекционерски вина, скъпи автомобили

10:45 | 10.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Първият интернет аукцион за милионери с названието BillionaireXchange беше открит официално в САЩ в понеделник, съобщи Ройтерс.

Според основателите на аукциона, като се има предвид настоящата икономическа ситуация в САЩ, много състоятелни хора биха искали да имат възможност да продават и купуват едни или други активи, без да привличат голямо внимание към сделките си.

Затова създателите на аукциона смятат, че BillionaireXchange ще заеме своя ниша, намираща се между общодостъпните търгове чрез eBay например и аукционите Sotheby's или Christie's.

BillionaireXchange вече 10 месеца работи в тестов режим и за това време чрез него са сключени сделки за различни активи на обща стойност над 180 млн. долара.

Чрез BillionaireXchange анонимно може да се продават яхти, самолети, скъпоценности, колекционерски вина, скъпи автомобили, произведения на изкуството или луксозни недвижими имоти.

За да бъдат регистрирани на сайта, потенциалните участници в търговете трябва да потвърдят по съответния начин, че разполагат със състояние от минимум 2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:28 | 08.09.22 г.
fallback