fallback

Мърдок заплаши със съд ВВС заради авторски права

Медийният магнат защити позицията си, че за съдържанието в интернет трябва да се плаща

16:01 | 09.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Рупърт Мърдок даде индикации, че управляваната от него медийна империя News Corporation може да заведе дела срещу ВВС заради нарушаване на авторски права и кражба на съдържание от вестниците от неговата група по света.

В интервю за Sky News Australia Мърдок защити позицията си, че за съдържанието на новинарските сайтове от неговата група трябва да се заплаща. News Corp може да изгуби позиции, тъй като конкуренти като ВВС и АВС предлагат безплатно съдържание на сайтовете си, поясни той.

„Ние сме по-добри от тях“, категоричен е Мърдок, цитиран от FT. “Освен това, ако погледнете, повечето от тяхното съдържание е откраднато от вестниците ни и ние ще ги съдим за това“, заявява магнатът.

„Те ще трябва да харчат доста повече пари, за да имат много повече репортери, които да покриват всичко тогава, когато вече няма да могат да крадат от вестниците“, смята Мърдок.

Мърдок обяви още, че ще използва правни мерки, за да попречи на Google и други търсачки да генерират съдържание, взимайки статии от вестниците от неговата група. Той обаче не посочи мерките, които ще предприеме компанията, в случай че търсачките изобщо спрат да показват страниците на вестниците й като следствие от забраната за използване на съдържание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 03.09.22 г.
fallback