fallback

Третото тримесечие донесе на Deutsche Telekom 959 млн. евро печалба

Приходите на компанията се увеличават с 5,2% на годишна база до 16,3 млрд. евро

11:27 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата телекомуникационна компания в Европа Deutsche Telekom AG отчете по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие, подпомогната от съкращаването на разходите. Ръководството потвърди своята прогноза за цялата фискална година, но остава предпазливо в очакванията си по отношение на следващата година.

Нетната печалба на Deutsche Telekom нараства до 959 млн. евро през третото тримесечие, което е със 7,2% повече в сравнение с положителния финансов резултат от 895 млн. евро, отчетен за същия период на 2008 г. Анализаторите очакваха базираната в Бон компания да отчете по-малка печалба от 830 млн. евро, предаде Bloomberg.

Приходите на Deutsche Telekom се увеличават с 5,2% на годишна база до 16,3 млрд. евро. За това допринася способността на телекома да се предпазва от лошите икономически условия чрез подходяща комбинация от фиксирани и мобилни телекомуникационни услуги. Подобно на своите конкуренти Deutsche Telekom също съкращава разходите си.

Deutsche Telekom възнамерява да слее дейността на своя мобилен оператор във Великобритания T-Mobile със звеното на France Telekom Orange. Бъдещата обединена компания ще притежава около 37% от пазара на мобилни услуги във Великобритания и ще спечели първата позиция на пазара, която в момента се държи от оператора O2 с пазарен дял от 27%.

През септември стана още ясно, че Deutsche Telekom планира да създаде телекомуникационен гигант и в САЩ.

Вчера акциите на Deutsche Telekom поскъпнаха с 2,3% до 9,50 евро на фондовата борса във Франкфурт. От началото на тази година пазарната капитализация на телекомуникационната компания е намаляла с 12 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:52 | 19.08.22 г.
fallback